ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ

Categories: Εκκλ. Ειδησεις

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΙΩΝ ΕΟΡΤΏΝ ΑΦΙΕΡΏΝΩ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΦΙΛΟΝ ΜΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Παλαιου Εορτολογίου) ΠΑΥΛΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΟΠΩΣ ΑΞΙΩΘΕΊ ΝΑ ΝΟΙΏΣΕΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΆΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
(απο 28 Φεβρουαρίου του 2006)
Με εκτίμηση και αγάπη
====================================
pavlos-gox-4-750x497ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ
28 Απριλίου, 2016
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρώην Μητροπολίτης ΓΟΧ Αμερικής κ. Παύλος Στρατηγέας υπέστη εγκεφαλικό, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Ο κ. Ισίδωρος Σπανός, σημαίνων μέλος της Μητρόπολης ΓΟΧ και του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας Αστόριας, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ο Γέροντας έπαθε εγκεφαλικό τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά ευτυχώς ήταν ελαφράς μορφής και με τη βοήθεια του Θεού για την ώρα δείχνει ότι δεν έχει πάθει βλάβη».
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το δεύτερο εγκεφαλικό που υπέστη. Το πρώτο το έπαθε πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου του 2006, το οποίο ήταν σοβαρό και του δημιούργησε μερική παραλυσία των άκρων. Αυτός ήταν και ο λόγος της παραίτησής του από τα καθήκοντά του προ διετίας περίπου και τον διαδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος.
Ο κ. Σπανός είπε επίσης, πως «από την Κυριακή ο Γέροντας είχε παραπονεθεί κάπως ότι τον πονούσε το χέρι του, ότι δεν αισθανόταν καλά, στο νοσοκομείο πήγε το βράδυ της Δευτέρας γύρω στις 6 η ώρα. Στην αρχή πήγε στο νοσοκομείο ‘Mt. Sinai’ στην Αστόρια και γύρω στις 7:30 το μετέφεραν στο νοσοκομείο ‘Mt. Sinai West’ στο West 59th Street στο Μανχάταν».