«ΕΞΟΔΟΣ 1826»: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ

Categories: Εκκλ. Ειδησεις,Ιστορικα Θεματα

http://exodosmovie.com/contact/

Μια τραγική και ηρωική αληθινή ιστορία!
Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι ένα πολεμικό δράμα του 1826 που βασίζεται σε σενάριο – ιστορική έρευνα του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, με θέμα την ιστορία 120 ανδρών (Βλάχων) από τη Σαμαρίνα Γρεβενών που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Η ταινία πραγματεύεται τη δύσκολη πορεία αυτών των ανθρώπων (Γρεβενά – Μεσολόγγι), μέσα από βουνά και μυστικά περάσματα. Η πορεία τους, διήρκησε 10 μέρες κατά την οποία υπήρξαν πολλά εμπόδια, απρόοπτα, εντάσεις, συγκρούσεις, στοιχεία που σηματοδοτούν μια αληθινή περιπέτεια.

Παράλληλα εξελίσσονται κι άλλες ιστορίες…
Οι γυναίκες που μένουν πίσω περιμένοντας τους άντρες τους.
Ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας, που βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας μιας εξαφάνισης μιας περιπόλου στα βουνά απ’ όπου διέρχονται οι Σαμαριναίοι.
Ο Ιμπραήμ πασάς που ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Μεσολόγγι.
Το τέλος της ταινίας είναι ηρωικό, καθώς οι Σαμαριναίοι συγκρούονται κι αυτοί με τον πολυάριθμο στρατό των Τουρκοαιγυπτίων στις 10 Απριλίου του 1826, ημέρα της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου. Από αυτούς θα επιζήσουν οι 33.

Η ταινία δεν έχει σκοπό να παρουσιάσει μια επική μάχη, αλλά να αναδείξει μέσα από την ένταση, τα συναισθήματα και τους χαρακτήρες των ηρώων μια συγκινητική ιστορία, καθώς και τις συνθήκες της εποχής. Η ταινία θα ολοκληρωθεί με κινηματογραφικά στιγμιότυπα μάχης, πρελούδιο της Μεγάλης Εξόδου.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία (με στοιχεία μυθοπλασίας) στην οποία βασίζεται κι ένα δημοτικό μας τραγούδι. Το «Παιδιά της Σαμαρίνας».

Επίσης η ταινία παρουσιάζει για πρώτη φορά, ήρωες της περιόδου του 1821 από τη Μακεδονία. Για το εν λόγω project είναι ενημερωμένοι από το 2012, οι Δήμοι Γρεβενών, Μεσολογγίου και Λαγκαδά, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Κοινότητες Σαμαρίνας και Όσσας, καθώς, 20 περίπου Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Παρουσίαση σε βίντεο της φωτογράφησης από τα γυρίσματα της ταινίας “Έξοδος 1826¨ σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα.
Φωτογράφηση και επεξεργασία βίντεο (μουσική, εφέ, ήχοι), Δημήτρης Παγιάντζας – locolime (graphics, photography, digital productions).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε από εδώ με τους παραγωγούς και τους συντελεστές της ταινίας http://exodosmovie.com/contact/

https://youtu.be/gxay2UpHC3s