Επιστολή προς Αγιορείτας 2014

Categories: Εκκλ. Ειδησεις

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή προς Αγιορείτας 2014 Από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Γνήσιας, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω +Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μεθόδιο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ – ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
………………Πράγματι, είναι πολύ εύκολο να αντισταθώμε, πατέρες άγιοι. Ένας μόνο ακόμη,… ναι, έστω μόνον ΕΝΑΣ από σας ακόμη, αν κόψη το μνημόσηνο του Πατριάρχου και απλώς καταφρονήση τας ποινας, το Φανάρι κατέρρευσε! Η νεοταξική αυτή σφηκοφωλιά θα πνιγεί σε μία δίνη ανυποληψίας και εσωτερικής δυστοκίας χωρίς εσείς να κάνετε τίποτα. Απολύτως σίγουρο και απλό! Μετά απλώς απολαύσατε το «ντόμινο» καταρρεύσεως του υπερφιάλου νεοταξικού Φαναρίου.
Κόψατε απλώς το μνημόσυνο και όλα θα έλθουν από μόνα των στη θέσι των. Κόψατε το μνημόσυνο και στον μεγάλο πόλεμο που έρχεται θα είμεθα με τη μερίδα του Αγίου Θεού. Ποιός από εσάς λοιπόν, θα περισώσει την αγιορειτική τιμή μας, πατέρες άγιοι; Ποιός θα καθαρίσει το όνομά μας; Ποιός θα τινάξει τον φαναριώτικο οικουμενιστικό κονιορτό από τους τιμίους πόδας του γηραιού Άθωνος; Ποιός θα πάρει την ιστορική αυτή απόφασι;
Αυτή είναι η πραγματική Αντίστασις που μας αρμόζει. Αυτή είναι η μόνη πραγματοποιήσιμος επανάστασις. Αυτή θα είναι μία εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας κίνησις με παγκοσμία εμβέλεια. Και θα είναι αληθώς Αγιορειτική! Αγιορειτική και με σφραγίδα θεομητορική!

ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ
ΦΙΛΑΦΕΛΦΕΙΑΣ,
Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Περιοδικό ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ
Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ο Υιός της βροντής

ΕΚΔΟΣΙΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 75
Σελίδα 10-17

EN ARXH-1