ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ και ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Categories: Εκκλ. Ειδησεις

ιμαγε3
ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Kitsakis Travel & Tourism διοργανώνει
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ και ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ
Υπό την αιγίδα και συνοδείαν του Αρχιμανδρίτου πατρός Ευθυμίου Μπαρδάκα
Αεροπορικώς: Από 11/08/2014 έως 20/08/2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 
Δευτέρα, 11/08/14  Αθήνα – Τελ Αβίβ – Πανάγιος Τάφος
Ώρα 07:00΄. Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” των Αθηνών, από όπου στις 10:05΄ θα πετάξουμε με την EL AL (Iσραηλινές Αερογραμμές) για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Διάρκεια πτήσεως 1.50΄ περίπου.
Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Αμέσως μετά θα οδοιπορήσουμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και θα επισκεφθούμε την Οδό του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου) και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου).
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη, 12/08/14 Χοζεβά – Βηθανία – Άγ. Θεοδόσιος – Άγ. Σάββας – Βηθλεέμ
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιον στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον, τη Βηθανία (Τάφος του Λαζάρου και Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (προαιρετικά – ευρώ 10, άβατος διά γυναίκας) στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας, τον Οίκο των Ποιμένων, και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στην μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη, 13/08/14  Ναζαρέτ – Κανά – Όρος Θαβώρ – Καπερναούμ – Τιβεριάδα – Ιορδάνης ποταμός
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη ήκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (Λουκά Α΄ 26-38), την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον (Ιωάν. Β΄, 1-11), το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και “έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως” (Ματθ. 17, 12), την Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων και τα ερείπια της Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου, την πόλη και τη θάλασσα της Τιβεριάδος, και τέλος, τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη, 14/08/14  Φρέαρ του Ιακώβ – Ιεριχώ
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), την περιοχή της Σαμάρειας, όπου βρίσκεται το μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος του Κυρίου με τη Σαμαρείτισσα και όπου το 1979 εσφάγη ως αρνίον ο ηρωικός ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος ο Κύπριος, την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου και, τέλος, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου και η γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου, το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου (Ματθ. Δ, 1-11). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή, 15/08/14  Λύδδα – Ρέμλη (αρχαία Αριμαθαία) – Ιόππη – Τελ Αβίβ
Κατά την σημερινή ημέρα θα επισκεφθούμε: το Λόφο Σιών όπου βρίσκονται: α) Ο τόπος του Μυστικού Δείπνου, β) Ο τόπος Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και γ) Ο τάφος του προφητάνακτος Δαβίδ, την Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου ο Λωτ εφύτευσε το τρισύνθετον δένδρον του Τιμίου Σταυρού, τη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την Ρέμλη (αρχαία Αριμαθαία), όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Ιόππη, όπου ο Απόστολος Πέτρος ανέστησε την φιλάνθρωπο Ταβιθά και την παραθαλάσσια πόλη του Τελ Αβίβ.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο, 16/08/14  Αναχώρηση για το Όρος Σινά
Ώρα 07:00΄ περίπου. Αναχωρούμε για το Όρος Σινά. Θα περάσουμε από το φοβερό τόπο της Νεκράς Θαλάσσης (Σόδομα και Γόμορα), Σπήλαια Κουμράν, Άϊν Γκέντι, Άϊν Μποκέκ, θα διασχίσουμε την έρημο Αραβά με τις διάφορες οάσεις και θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια πόλη του Εϊλάτ. Στη συνέχεια, περνάμε τα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου της περιοχής ΤΑΜΠΑ και μετά από διαδρομή 3 ωρών φθάνουμε στη μεγάλη Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Μονής ή της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή, 17/08/14  Θεία Λειτουργία – Ξενάγηση – Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα
Ώρα 06:00΄. Προαιρετική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής. Στη συνέχεια προσκύνηση των χαριτοβρύτων λειψάνων της πανσόφου Αγίας Αικατερίνης και λεπτομερής ξενάγηση εντός της Ιεράς Μονής (Βυζαντινές εικόνες, χειρόγραφα, Αγία Βάτος, Φρέαρ Μωϋσέως, Κοιμητήριον, κ.λ.π.). Η Μονή Σινά είναι κτίσμα του αυτοκράτορος Ιουστινιανού, τον 6ο αι. μ.Χ.
Ώρα 11:00΄ περίπου. Αναχωρούμε από τη Μονή Σινά, και δια της ιδίας οδού, με ενδιάμεσες στάσεις, επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα, 18/08/14  Στην Ιερουσαλήμ
Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή (τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Απόγευμα ελεύθερον. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη, 19/08/14  Στην Ιερουσαλήμ
Η σημερινή ημέρα θα είναι ελεύθερη για προσωπικές επισκέψεις, αγορές αναμνηστικών και προετοιμασία αναχωρήσεως την επομένη για την Ελλάδα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη, 20/08/14  Επιστροφή στην Αθήνα
Ώρα 03:00΄. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, από όπου, με την EL AL και πάλι, θα πετάξουμε στις 07:00΄ για την Αθήνα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τιμή συμμετοχής: Ευρώ     (Επιβάρυνση μονόκλινου   Ευρώ)

Συμπεριλαμβάνονται:
1)    Το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα.
2)    Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων superior, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
3)    Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
4)    Μία (1) διανυκτέρευση στο Όρος Σινά, με ημιδιατροφή.
5)    Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
6)    Φόροι αεροδρομίων.
7)    Φόροι συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου.
8)    Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
9)    Έμπειρος ξεναγός – συνοδός του γραφείου μας.
10) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
11) Φιλοδωρήματα.
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
1)    Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.
2)    Η μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα.
3)    Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

Παρατηρήσεις:
1)    Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 500 Ευρώ. Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι 23/06/14.
2)    Οριστική εξόφληση και προσκόμιση φωτοτυπίας διαβατηρίου (με φαξ ή με mail), το αργότερο μέχρι 31/07/14.
3)    Αριθμός λογαριασμού στην τράπεζα ALPHA BANK: 344-00-2002-006192, Δικαιούχος: KITSAKIS TRAVEL & TOURISM.
4)    Το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδιού, δηλαδή να έχει ημερομηνία λήξεως μετά τον Φεβρουάριο του 2015.
5)    Το γραφείο μας καταβάλλει προσπάθεια, αλλά δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ανεύρεσης ατόμου για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του. Συνεπώς, οποιαδήποτε κράτηση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του, θα πρέπει 15 ημέρες πριν την αναχώρηση να μετατραπεί σε μονόκλινο ή τρίκλινο, ή να ακυρωθεί.
6)    Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
7)    Η τιμή έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές εισιτηρίων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων της 01/04/14. Τυχόν μεταβολή βαρύνει τον πελάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
1)   Στο Ιερόν Ησυχαστήριον: Τηλ. Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ 6977609947 – 6971585190 – 210 6399957
Στα γραφεία μας: Βηλαρά 2, ΑΘΗΝΑ  e-mail: info@kitsakistours.com  Τηλ. 210 5249878-9 και 6948 669151, Fax: 210-5249889 www.kitsakistours.com  Αρ. Αδείας ΕΟΤ: 0206Ε60000343401